Röriga tankar

Snällhet uppskattas alltid, men inte i samma längd som dumhet.
När någon gör misstag minns man det alltid, men när någon för en gångskull
verkligen försöker göra något bra så minns man det inte särskilt länge.

Jag har visat att jag bättrat mig. Jag har börjat uppskatta.
Men för att något ska förändras måste du också bättra dig.

Same shit as always

image44

Idag har jag hunnit med allt utom att träna.


Guldklimp

image41image42image43

Måndag

Ny och kort skolvecka. Ska bli så skönt att gå på kortlov nu igen. Gillar känslan av att aldrig hitta tillbaka till gamla vanor. Allt i skolan har varit en enda röra sedan sportlovet och fy vad glad man blir.

Får se vad som händer.


Sammanfattning lördag

image37image38
image39image40

I guess you can't read my thoughts

Ibland hinner man inte med de där tankarna, och ibland är man alldeles för rapp i käften. Man säger saker man inte borde utan att tänka efter. Tusen gånger förlåt för mig själv och mitt humör

Jag är en riktigt rörig person. Jag måste hitta den där röda tråden även om man börjar tvivla på att den finns.

typiskt


Tre år kan verka kort tid, men

Det handlar om ett stort beslut ändå, det här med gymnasievalen.

Jag vet inte alls vad jag ska göra, och jag är ännu mer osäker än igår.

Igår droppade ett mejl in från Herr Grundström. Han skrev att de skulle anornda ytterligare en gratisresa till Uppsala i maj,  denna gång i Biologins fotspår. Sist vi var i Uppsala var det faktiskt riktigt kul, vi var en 11 pers som for ner. Umgicks, skrattade med och åt NV:are och käkade mat på McDonalds. Storstadsdrömmen. Varför inte åka ner ytterligare en gång?

Det gör att man återkommer till det här med gymnasiet. GUC ligger som i Uppsala, som är den bästa stad jag hittilis besökt i Sverige.
Tänk bussresor. Tänk snabbfrukost. Tänk att hela tiden prioritera och passa tider. Affärer, kvalitétsdagar. Ja, det känns helt otroligt om man skulle kunna byta ut det man har nu mot det. Träffa nya människor, få en ny start. Det finns som gränslöst med möjligheter. En större stad betyder ju mer val och chanser! Det finns inte här. Viljan finns ju att flytta, och jag börjar komma fram till vad det är som saknas.

Jag vet vad jag hamnar. Jag vet var jag stannar. Kiruna. I tre år till. Åren kommer gå fort. Men var?

Tankarna är riktigt röriga, och de är riktigt många också. 1 maj har jag iallafall valt. Och jag har vid den tidpunkten tagit reda på att jag är alldeles för feg.

It's a friday

image33image34
image35image36

Igår spelade vi boboll med skolans lånade utrustning, kvällstid. Och vi var faktiskt rätt många så det var riktigt roligt faktiskt.
Efter det gick vi till mig och käkade såkallt After-birthdayfika. Det var faktikst ännu godare än igår! Sedan satt vi i källaren och lyssnade härlig musik och umgicks. Börjar kännas klassiskt!

I´m happy when you're around

April 24th

Nu har jorden snurrat 16 hela varv för min del.
Vilken dag och vilka människor!
Ni gör en så glad

Har käkat en massa tårta och sånt hela dagen, varit i skolan och fått lite av min "gratisskol-önskelista" uppfylld. Den hängde fint på anslagstavlan tills det var time att ta ner den. En av mina önskningar var att få en ny lillebror och det fick jag. Lilla Pontus, hahaha. Och sedan lyckades jag också få ett par klackaskor för att bli längre än Ida. Vilka roliga människor jag känner!

24:e April är slut och nu börjar ett nytt år som kommer att innebära en hel del förändringar. Hoppas allt fortsätter som det är nu. även om saker ibland känns för bra för att vara sanna.

Nu har jag också beslutat att jag ska hinna göra två saker innan maj-månad är slut: En helg i gränsen och en resa till Västerås. Jag ska också till Umeå och Sundsvall på träningsläger respektive tävling

Det blir vad man kallar nästa prio.

Tack och bock.

Bilderna finns på bilddagboken!

image32

Here comes the sun!!! Naaaaat

Det blir tungt och väldigt tråkigt att lämna Bolki i mitten på juni. Känner verkligen att jag trivs med de flesta just nu

Idag har vi åkt i gräsen.
Vädret var superdåligt,
stämningen jättebra.

Det var värt att åka måste jag säga.
Även om jag fick åka twintips 165cm

image31

På hemvägen körde vi bokstavsbingo.
Det tog sisådär en och en halv timme att köra bokstaven K, dvs lika länge som det tar att åka mellan gränsen och Kiruna.

och ni. Vi glömde kartong.

Bra dag med några av bolkis nior måste jag säga.

Imorgon fyller jag år för 16:e gången i mitt liv. Det bästa med det är att man har en orsak att umgås och äta gott hela dagen.

So deeply, so badly. Om en timme och fyrtiofem minuter förändras mitt liv kolosalt.

Ne, nu ska jag ta och köra lite hantlar och plankan eftersom att jag missade träningen idag. Sen blir det att duscha och sedan raka spåret i säng! tjing


Nokia 3310

Idag satt jag och en kär vän framför käksbordet och snackade minnen. Det fick mig att känna mig som en pensionär som levt lite drygt 67½ år, men också att känna en grym saknad. Och i dialogen gick vi tillbaka till något som bar på många timmar av ens förflutna. Telefonen



Det var den allra första. Det var den där med 7-up skalet och gummiknapparna som fick en att tänka tillbaka på så mycket. Och oj vad jag saknar att ladda ner pipiga ringsignaler och färglösa och fula bilder på snobben eller liknande. Spela snake och få sånadär fina SMS. Vilka dagar.

Varför gick allt så fort!?
Jag vill tillbaka till dedär dagarna igen.
Du, jag och våra Nokia 3310:or.

Träningsverk och vanlig tisdag

Mycket att göra igen. Nästan lite för mycket om jag ska vara ärlig.

Man kommer till det där svåra ordet när man har för mycket att göra. Prioritera. Det skrämmer mig att göra bortval

Jag klämde in lite umgänge idag istället för att plugga engelska. Jag kan säga att det får en att må bättre och höjer en halvförstörd stämning ganska mycket! Även om det var lite onödigt eftersom det finns rätt mycket att göra. Måste nästan spika uppsatsbiten på engelskan för att bli nöjd!

Idag hann jag käka alldeles för mycket, pengarna får ben och löper ur fickorna. Men hann också köpa en TEAM-SPORTIA-tröja som jag har på mig just nu och aldrig känner för att ta av mig.

Imorgon blir det relaxdag! Till en början, mindestens. Gräsen 07:45 och sedan ska jag hjälpa till att baka här hemma, måste också träna, städa mitt rum och sedan gå på jakt efter en bild med Emma-Sofia :) allt löser sig!

tack för hjälpen allihopa!

Jag kommer alltid ha ett gott öga för dig

Kanske är det det där som kallas fördomar?

Förbereder man sig på det värsta så kan ju nästan inget gå åt helvete. Så enkelt måste det vara.

Dryga människor är bland det absolut värsta jag vet. Det toppar så gott som alla listor när man försöker vara trevlig mot en människa som har svårt att vara trevlig tillbaka. Jag tål det helt enkelt inte.

Att sedan folk tror att de är bättre än andra sitter tätt kopplat till trevlighet. Visst är högre ålder i vissa fall kunskap och respekt, men inte mer än så. Jag är så less på folk som ser ner på en och får blicken att gräva ner en i jorden!

Man får ta vara på den lilla glädje som uppkommer när saker inte går käpprätt åt helvete. Folk är ofta lite trevligare än man väntar sig, och tur är väl det. En av de mest positiva saker här i livet måste vara när fördomar suddas ut och när man får en bättre bild av hur en person är.

Minsta lilla positiva sak gör en optimist riktigt glad. Det känns bra

Ny vecka och nya planer

Skolveckorna har ständigt sina avbrott för fina dagar. På onsdag ska vi tillexempel till gränsen på frilufsdag och det är egentligen mycket mer än vad man begär. Det är guld att skolorna kan fixa sådana saker! Det var iallafall länge sedan jag minns att dagarna i skolan var tråkiga. Det känns så bra

9B rocks your pants off, you know

Jag ska njuta mer än jag plågas de sista veckorna med er.

Idag har jag ätit palt två gånger. Jag gillar inte palt, och speciellt inte till både lunch och middag. Men maten gör förstås inte dagen!

Nu ska jag snart börja ruscha upp mot träningen. Nu jäklar ska det seriösa stå vid min sida. Om några veckor åker vi tillexempel på träningsläger till Umeå. Då måste jag kunna visa upp att jag faktiskt kan. De dagarna blir garanterat jättefina.

Nä, fear enough. Jag hinner inte så mycket mer!

Kom och ät tårta på torsdag föresten!

Mycket kan gå på tok en helg

Tillbaka hemma. Redo att färdigställa allt till min artikel. Så in i bomben skönt

I lördags när vi åkte upp i backen hann vi åka några åk innan jag skulle in på Off-pist-backen och slog över en stor snövall. Jag gjorde två kullerbyttor framlänges och jag var i riktigt fint skick.
Men inte min skida.
Så, nästan från björkistoppen fick jag ta mig ner till första liften på 1½ skida, upp för den och ner till barnbacken och upp med den liften. Riktigt besvärligt

Men jag bjöd min faster på många skratt iallafall. Men för tillfället har jag ingen konkret lösning som berättar vad jag åker i gränsen på onsdag!

Helgen var jättebra. Åkte bräda i gränsen idag. För det mesta hade vi tur med väder och vind. Släkt kan också vara bra sällskap. Hah, det där satt inte särskilt långt inne. Sug på den du!

image135image136
image137image138


Björkliden

image29

Imorgon är det äntligen fredag! Det känns så innerligt skönt

Den här veckan har verkligen tagit sig den tid den behövt. Dvs väldigt lång tid. Är det bara jag som märker att timmarna går långsamt när man längtar?

Ihelg ska jag upp till Björkliden med Åsa, Ola och resten av familjen.
Det här ska bli så jävla roligt!

Hjälp mig att hoppas på varm sol


Yesterday

image25image28image27

Time catches everyone

Jag vet inte riktigt vad det är en som får en att stiga upp självmant innan klockan slagit 06:00 en onsdagsmorgon såhär i mitten på april. När jag klev upp var det bara att knalla ner för trappan och bemötas av dagens allra första solstrålar. På nåt sätt kändes det ganska bra.

Nyheterna hann rulla fyra varv innan jag kom mig iväg efter en snabbdusch. Sedan skrev jag NP-uppsatsen. Det var det bara att sitta och tjata på om vad man är stolt över i sitt liv. Någon kanske skrev om sig själv, men jag gjorde som de flesta andra. Det handlade om min familj och mina vänner, fast på obegriplig engelska.

Efter det skulle jag gå upp mot stadshuset och göra en intervju men som vanligt ödslade jag min tid på fel personer. Men jag fick ytterligare ett telefonnummer, så jag får pröva min lycka under morgondagen. Det börjar vankas stress och manusstopp här om ett tag.

Sen skulle jag upp och klippa mig. Det blev faktiskt rätt bra. Kanske inte märkbart men det känns skönt att slippa dra hårhelvetet från ögonen stup i kvarten.

Jag hann en sväng på krematoriet också. Det var 11 månader sedan jag var där sist, så samvetet började tala när jag gick förbi under rätt öppentid. Det finns inget annat ställe på hela jorden där stämningen är så tryckande som där.

Nä. Enough.
Det här blev alldeles för mycket.
Men vissa dagar måste man få ägna lite tid åt sig själv

Tisdag

Att ha fredagskänslor på en tisdag är inte särskilt bra. Det betyder att man får det mycket tuffare när man väntar på dagar man tror att man redan upplevt.
Veckan kommer bli lång, och jag ser verkligen fram emot helgen!

Idag slutade vi redan vid elvatiden och innan det käkade vi fiskbullar till lunch. Detta kompletterade vi sedan med årets första mjukglass efter en del spelspelande.

Solen har visat sig idag och gatorna har börjat slaska rejält. Jag känner ingen sorg över det direkt, det känns mest bara skönt.

Idag har jag också hunnit med ett möte med ungdomsredaktionen. Det känns så befriande att snart vara färdig med artikeln och att jag redan har enkäten avklarad. Hoppas att Lars och Kjell blir nöjda så att jag får bidra med något till majnumret.


image17image18

Mjukglass är väl vad alla drömmer
om den 15 April varje år?

image20

Kvinna med röst

Just nu sitter jag här och hickar. Jag kan inte riktigt hålla händerna från YouTube så jag måste lägga upp världens skönaste låt i min blogg. Musikvideon är ett starkt plus.




Nä. Nu är jag färdig här, iallafall för stunden. Ska gå och skriva lite på min artikel och efter det ska jag upp och köra lite på Sporthallen.

I maj ska vi till Sunsvall NSIK. yes, då ska formen sitta som en ja. smeck!

Ny nostalgi

image16

Skidåkning mot Kebne
Vi fastnade på en ful vimmelbild

Människor kan vara så sjuka

Jag vet att det är ohållbart och barnsligt att vara så optimistisk som jag är ibland.
Men man vill ju så gärna hoppas på det bästa.

Jag trodde djupt här inne att Engla fanns där ute någonstans, kanske gömd i en källare, kanske i en lastbil, ja - iallafall i livet. Jag längtar till den dagen då jag får sluta säga att människor kan vara så sjuka.

Hennes kropp har påträffats och mannen har erkänt ytterligare ett mord som skett under 2000-talets början. Undra vad som händer nu. Ett livstidsstraff på 12 år? Det är inte ett dugg konstigt att massmördare vill sitta sina år innanför svenska galler.

Det är så ynkligt det kan bli.


..som vi har funderat



Nu jävlar Ida.
Allt finns på youTube nuförtiden!

I´m back on track

Det är ren och skär lycka att kunna ta vara på tid och faktiskt unna sig själv en lång omväg med musik i öronen en uppskruvad torsdagskväll såhär i April månad.

Våren har äntligen börjat sätta grepp här. Det känns så jävla bra. Det är värt att svettas en smula för att glömma hur hemskt det är att hacka tänder. Om solen fortsätter skina kanske jag till och med har asfalt på gatan lagom till 24:e april.

Träningen gick fint som vanligt, det är kul att kunna dela med sig av vad man själv lärt sig åren igenom. Det finns som en hel del idéer på lager, och vissa av barnen kan nå riktigt långt om de ligger i och är seriösa. Skulle vara roligt om man kunde hjälpa dem dit, eftersom det redan börjar kännas försent för en själv. Jag nöjer mig med DM-gulden.

________

image15

I helg fylls stugan av Svante och Herman.
Jag som hade hoppats på en lugn helg
med en jävla massa läsning och jäsning.

Måndag nästa.
Då också med Åsa, fyfan vad bra!

Well, fear enough!

Det debatteras om bojkottning av OS-invigningen

Det är så sant som det är sagt. Vi hör det varje dag.

Kina lever inte upp till de mänskliga rättigheterna och landet är en diktatur.
Men säger det verkligen att det är ett tvång att bojkotta OS i Augusti lite senare iår?

Man måste tänka lite större och vardagligare om man vill komma fram till något. Jag menar: Ingen människa ser det negativt att åka ner till Kina och köpa en billig Ipod eller liknande elektronisk utrustning. Och tittar du på vad du har på dig så kan du föreställa dig vilket land som står för kläderna.

Kina finns ju med oss varje dag. Vi praktiskt taget andas Kina, som är en riktig tillverkarjätte. Och nu kommer folk och säger att vi bevisar att vi inte accepterar deras handlande i Tibet och Burma, genom att ge dem en möjlighet att se att vi bojkottar världens största arrangemang. Det kommer säkert ge Kina en bild av vad världen tycker, och säkert kommer många förändringar att ske efter dedär veckorna.

Men just nu känns det som om vi lika gärna kan slänga allt med stämpeln made in China och springa nakna, eftersom att det säger samma sak om vad vi tycker är rätt.


En halv vecka bort

Då har det gått en halv vecka sedan jag kände mig stabil. Man har som inte riktigt fötterna på jorden när man stressar och panikpluggar, men det hjälps inte när man måste. Både O-kemiprovet och SO:n har gått hyfsat, så då är det bara att vänta på resultatet.

Men även om man inte riktigt hänger med har jag hunnit umgås och träna en del, även om det enda som funnits i tankarna har varit dedär jävla proven. Det är skönt att få släppa saker.

Idag ska jag träna småbarnen med Linn. Funderar lite på om vi ska köra irländsk julafton eller liknande lekar, ska försöka att inte komplicera det. För leken handlar praktiskt taget bara om att skratta.

Sen blir det kvällscafé med Pek(arisvinet)ka.

image14

Kirunabo

När man hoppat ner i en isvak 4ggr och dragit sig upp med ishackor kan man säga att man förtjänar att kalla sig Kirunabo samt att ta på sig varma kläder.

Lag Jens säger jag bara.
Vilken dag!

.. det här gör vi om. Nån gång

Festivalångest

Jag hänger med alldeles för bra i vad som händer till Kirunafestivalen i sommar. Det är en ren och skär sorg att inte få uppleva dendär härliga stämningen som visar att glädje inte anpassas efter väder.
Artisterna som hittils dykt upp på startlistan är bättre än B-klass om man säger så. Hit kommer bland annat The Hives och Sahara Hotnights som jag skulle visat stort intresse, och dessutom är de grymt bra liveband. Men istället får jag fördriva två veckor i soliga Puerto Rico dedär Junidagarna alla väntar på.


image13

2007


Back in tha skolbänk

Alla helger och lediga dagar är behövda just nu, eftersom jag är så jävla less på att prestera. Kan inte påstå att jag har någon energi kvar till att åstakomma någonting bra.

Dagens största händelse var att jag fick mitt förtjänade MVG på träningsprogrammet som jag slitit arselt av mig tillsammans med ett antal veckor. Det är skönt när det går upp, så hoppas jag har chans att höja mitt medelmåttiga idrottsbetyg.

image12

Träningsprogrammet blev 43 sidor och sög musten ur mig.

Idag har jag käkat hamburgare x2 med Matilda och Johanna, och på kvällen har jag tränat igen. Efter det plumsade jag hem med Arctic Monkeys i öronen. Imorgon blir det att hoppa i en isvak med bland annat Johan och Matilda!

Söndagar blir vad man gör de till

Jag blir så less på folk som säger att söndagar är menlösa, och på folk som ger upp och säger att det bara är värt att sitta hemma hela dagen. Varför i helvete ska man ha så trist?
Idag har jag iallafall hunnit vakna ordentligt och åka lite skidor och bräda med Felix och Fredrikke. Ett perfekt sätt att göra en söndag till något bra.

image11

Ikväll får jag se vad jag gör.
Men något blir det

Calleth You, Cometh I

Det blir att fatta beslut i stundens hetta

De preliminära intagningsbeskeden har landat på jorden. Som det ser ut just nu kommer jag in på allt utom en linje här i stan, vilket känns väldigt bra eftersom jag inte är intresserad av den. Men jag vet ännu inte vad jag vill gå.

Jag har sökt plats lite här och var men jag tycks aldrig bestämma mig. Det skulle vara rätt nice att ta sig ut i Sverige ändå, om det skulle visa sig att det skulle ge en något, en bestämd putt ut i livet kanske.

Jag har ju som funderat över GUC jättelänge och det är tråkigt att noja sig genom livet.




Let me forget about today
until tomorrow

Lördag

Shit people
I like you

image9

Idag blir det träning igen!
 


Gränsen 3/4

image3

Har aldrig blivit så glad över bra väder förr.
Wounderbart

Blogg 3

Det är dags att bli roligare.
Ingen bryr väl sig om en detaljerad text som handlar om vad jag gör varje dag.
Det är dags att börja om.

Välkommen till min nya blogg!

Här fanns jag tidigare - http://jensnn.blogg.se

RSS 2.0